funkcionalna hrana

SLADOLED VANILA

SLADOLED VANILA

Funkcionalna hrana
SLADOLED VANILA
50 g
  • 30% manje kalorija
  • Izvor vlakana
  • Jednostavna priprema sa vodom
Opis

Ukus vanile je klasičan ukus za sva vremena. Rashladite se, a da pri tom ne morate da brinete o kalorijama. Stevia Line sladoled sa ukusom vanile je zaslađen prirodnim zaslađivačem stevijom i ima i do 30 % manje kalorija u odnosu na klasične sladolede. Obogaćeni inulinom, biljnim vlaknom koji daje duže osećaj sitosti.

DODATNE INFORMACIJE

Stevija je nekalorični i potpuno prirodni zaslađivač
Biljka iz familije Hrizantema poreklom iz Južne Amerike
Ekstrakti i suvo lišće koriste se kao zaslađivači kao i za ublažavanje blažih bolova u stomaku
Do 250 puta slađa od šećera, najčešće se koristi u praškastoj formi
Glikemijski indeks, kalorijska i ugljenohidratna vrednost jednaki su nuli
Stabilna i na temperaturama do 200°C, široko se primenjuje kao zamena za šećer

Prednosti stevie

Ne utiče na nivo insulina
Smanjuje osećaj gladi
Ne uzrokuje karijes
Poboljšava varenje
Nema neželjenih i sporednih efekata

Priprema

U 150 ml hladne vode dodati sadržaj kesice. Mešati električnim mikserom 2-3 minuta. Umućenu masu razliti u posude i zamrznuti. Dovoljno za 600 ml sladoleda – četiri porcije!

SASTAV

laktoza, zaslađivač (maltitol), hidrogenizovano biljno ulje, dijetna vlakna (inulin) 14,5%, glukozni sirup, mlečni proteini, zgušnjivači (natrijum karboksimetilceluloza, guar guma), mlečna mast, arome, kuhinjska so, boja (beta karoten), zaslađivač (steviol-glikozid).

NUTRITIVNE VREDNOSTI

Prosečna nutritivna vrednost / 100g pripremljenog sladoleda
Energetska vrednost: 403 (95) kJ (kcal), Masti 3,74 g - od toga: zasićenih masnih kiselina 3,54 g, Ugljeni hidrati 14,13 g od toga: šećeri 10,0 g, Polioli 5,12 g, Vlakna 3,10 g, Proteini 1,65 g, So 0,21 g.

Želite da sarađujemo?

Sigurni smo da imamo mnogo tema za razgovor. Uvek smo otvoreni za razgovor sa onima koji dele našu strast za zdravljem i dobrobiti ljudi, bilo da imaju formalno obrazovanje u oblasti prirodnih nauka i farmacije ili biznisa.

Ukoliko želite možete nas kontaktirali mailom ili putem kontakt podataka na našoj kontakt strani

Kontaktirajte nas

Učitavanje
Vaša poruka je poslata. Hvala