dijetetski suplementi

Memoriwell

Memoriwell

kognitivna funkcija
memoriwell
30 kapsula
  • Prevencija demencije i Alchajmerove bolesti
  • Podržava kognitivno zdravlje u celini
  • Poboljšava pamćenje i raspoloženje
  • Usporava gubitak pamćenja povezan sa godinama
  • Poboljšava ukupan kvalitet života
Opis

Memoriwell je prirodni proizvod za podršku kognitivnim funkcijama. Sadrži zaštićeni oblik fosfatidilserina (Sharp•PS®) i vitamine B1, B6 i B12 koji doprinose normalnoj psihološkoj funkciji i funkcionisanju nervnog sistema, kao i održavanju normalnog energetskog metabolizma. Povoljni efekti fosfatidilserina na kognitivne funkcije su potvrđeni kroz 30 kliničkih studija koje istovremeno pokazuju da suplementacija fosfatidilserinom može značajno da doprinese poboljšanju memorijskog prepoznavanja, prisećanja, rezonovanja kao i mentalnu fleksibilnost.

Fosfatidilserin, aktivna komponenta Memoriwell kapsula je sustanca prirodnog porekla, izolovana posebnim metodama ekstrakcije iz ulja suncokreta. Specifičnim strogo kontrolisanim tehnološkim postupkom je postignut visok nivo bioraspoloživosti molekula ove supstance u organizmu čoveka, što je potvrđeno kroz brojne kliničke studije. Kliničkim ispitivanjem koje je obuhvatilo starije osobe, a koje su dobijale Sharp•PS® tokom tromesečnog perioda, ustanovljeno je da se neke kognitivne sposobnosti, kao što je memorija, poboljšavaju već posle šest nedelja, dok se ostale popravljaju posle 12 nedelja suplementacije (Richter Y et al. Clinical interventions in aging. 2013 8, 557-563).

Aktivni sastojci - 1 kapsula: Sharp PS® 250mg, (fosfatidil serin iz suncokretovog lecitina 150mg), Vitamin B1 1.1mg, Vitamin B6 1.4mg, Vitamin B12 2,5 µg.

Upozorenja: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Ne preporučuje se osobama preosetljivim na bilo koju komponentu, kao i osobama sa antifosfolipidnim sindromom. Trudnice, dojilje i osobe koje koriste lekove za primenu proizvoda bi trebalo da konsultuju svog lekara.

dodatne informacije

Fosfatidilserin je prirodni nutrijent i nalazi se u malim količinama u namirnicama životinjskog i biljnog porekla. Fosfatidilserin je esencijalni konstituent ćelijskih membrana moždanog tkiva i kao takav ima značajnu ulogu u moždanim biohemijskim procesima. Obzirom na značaj koji ima, a zbog smanjenog unosa hranom, preporučuje se suplementacija fosfatidilserinom u cilju očuvanja mentalnih i kognitivnih funkcija zdravim, pa se fosfatidilserin smatra idealnim suplementom za kognitivnu podršku.

Kognitvna podrška je od posebnog značaja kod starijih osoba, zato što tokom prirodnog procesa starenja može doći do gubitka kognitivnih sposobnosti i veština. Povoljni efekti fosfatidilserina na kognitivne funkcije su potvrđeni mnogobrojnim kliničkim ispitivanjima koja istovremeno pokazuju da suplementacija fosfatidilserinom može značajno poboljšati memorijsko prepoznavanje, prisećanje, rezonovanje, kao i mentalnu fleksibilnost, i to sve bez neželjenih dejstava.

način upotrebe

Upotreba: 1 kapsula dnevno.

Upozorenja: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Ne preporučuje se osobama preosetljivim na bilo koju komponentu, kao i osobama sa antifosfolipidnim sindromom. Trudnice, dojilje i osobe koje koriste lekove za primenu proizvoda bi trebalo da konsultuju svog lekara.

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života.

Način čuvanja: Čuvati na suvom mestu, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti, na temperaturi nižoj od 25ºC. Čuvati van domašaja dece.

Neto količina: 12,4 g (30 kapsula)

dokumentacija
PREZUMITE BROŠURU KLINIČKE STUDIJE

Želite da sarađujemo?

Sigurni smo da imamo mnogo tema za razgovor. Uvek smo otvoreni za razgovor sa onima koji dele našu strast za zdravljem i dobrobiti ljudi, bilo da imaju formalno obrazovanje u oblasti prirodnih nauka i farmacije ili biznisa.

Ukoliko želite možete nas kontaktirali mailom ili putem kontakt podataka na našoj kontakt strani

Kontaktirajte nas