Svinjske šnicle sa pireom od jabuka

Recepti

Broj porcija : 2

Sastojci:

  • 350g šnicli od svinjskog mesa
  • ulje za prženje
  • so, biber

Za pire od jabuka:

  • ½ kg jabuka
  • 1dl vode
  • sok od ¼ limuna
  • štapić vanile (nije obaveno) 
  • štapić cimeta (nije obavezno)
  • Stoni zaslađivač Stevia po ukusu

Prilog:

  • 200-300g zelene boranije ili brokolija

Priprema piera od jabuka: Jabuke operite, oljuštite i očistite od semenki. Iseckajte ih na manje kockice.

Stavite vodu u šerpu i sačekajte da proključa. Uzdužno prepolovite mahunu vanile i uklonite semenke. U ključalu vodu ubacite jabuke, semenke i mahunu vanile, štapić cimeta i limunov sok. Izmešajte. Poklopite i ostavite da se kuva na srednjoj temperaturi oko 25-30 minuta uz povremeno mešanje.

Kad su jabuke sasvim skuvane i dobijete skoro jednoličnu smesu sa komadićima omekšalog voća, prespite ih u staklenu činiju. Izvadite mahunu vanile i cimet. Ukoliko želite da sos bude sasvim gladak izmiksajte ga u blenderu. Dodajte Stevia zaslađivač po ukusu.

Šnicle posoliti i pobiberiti zatim peći u tiganju dok ne porumeni. Meseo služiti sa pripremljenim pireom od jabuka a kao prilog dodati obaren brokoli ili zelenu boraniju.

Lagani dezert od banana i krastavca

Lagani dezert od banana i krastavca

Broj kalorija: kcalVreme pripreme: Potrebni sastojci: 2 banane, 1 veći krastavac,  polovina ili trećina limuna, 1 kašika susama, SteviaLine stoni zaslađivač Priprema: Na tiganju bez ulja, stalno mešajući, malo...

opširnije
admin_user
Author: admin_user