Svinjske šnicle sa pireom od jabuka
Broj porcija : 2
Sastojci:
- 350g šnicli od svinjskog mesa
- ulje za prženje
- so, biber
Za pire od jabuka:
- ½ kg jabuka
- 1dl vode
- sok od ¼ limuna
- štapić vanile (nije obaveno)
- štapić cimeta (nije obavezno)
- Stoni zaslađivač Stevia po ukusu
Prilog:
- 200-300g zelene boranije ili brokolija
Priprema piera od jabuka: Jabuke operite, oljuštite i očistite od semenki. Iseckajte ih na manje kockice.
Stavite vodu u šerpu i sačekajte da proključa. Uzdužno prepolovite mahunu vanile i uklonite semenke. U ključalu vodu ubacite jabuke, semenke i mahunu vanile, štapić cimeta i limunov sok. Izmešajte. Poklopite i ostavite da se kuva na srednjoj temperaturi oko 25-30 minuta uz povremeno mešanje.
Kad su jabuke sasvim skuvane i dobijete skoro jednoličnu smesu sa komadićima omekšalog voća, prespite ih u staklenu činiju. Izvadite mahunu vanile i cimet. Ukoliko želite da sos bude sasvim gladak izmiksajte ga u blenderu. Dodajte Stevia zaslađivač po ukusu.
Šnicle posoliti i pobiberiti zatim peći u tiganju dok ne porumeni. Meseo služiti sa pripremljenim pireom od jabuka a kao prilog dodati obaren brokoli ili zelenu boraniju.
Lagani dezert od banana i krastavca
Broj kalorija: kcalVreme pripreme: Potrebni sastojci: 2 banane, 1 veći krastavac, polovina ili trećina limuna, 1 kašika susama, SteviaLine stoni zaslađivač Priprema: Na tiganju bez ulja, stalno mešajući, malo...
Čorba od karfiola sa jabukama i lešnicima
Broj kalorija: kcalVreme pripreme: 1 kesica DietFit ovsenih pahuljica (šumsko voće ili malina i ukus vanile) 1 šolja seckanih pistaća 1/2 šolje seckanih suvih kajsija 1/2 šolje seckanih suvih trešanja (ili...
Bezalkoholni špricer (Špricer od južnog voća i ruzmarina
Broj kalorija: kcalVreme pripreme: Za 10-12 osoba, potrebno je: 2 limuna, 2 pomorandže, 4 grančice svežeg ruzmarina, 15g Stonog zaslađivača SteviaLine, 1/4 šolje meda, kockice leda, soda voda, kriške limuna i...