Prirodna podrška u prevenciji dijabetesa

Iako dijetetski suplementi ne mogu zamene ni lekove za dijabetes niti fizički aktivan stil života i dijetetski režim, mogu da značajno pomognu u prevenciji nastanka komplikacija dijabetesa ili nastanka same bolesti kod pacijenata u predijabetesnim fazama. Dodatno mogu da poboljšaju opšte stanje organizma i pomognu bolju kontrolu bolesti. DiabetWell je savremeni dijetetski suplement koji svojim efektima na metabolizam glukoze može dodatno poboljšati glikoregulaciju kod osoba sa povišenim rizikom za razvoj dijabetesa tip 2, kao i kod bolesnika sa dijagnostikovanim dijabetesom tip 1 i tip 2 uz nastavak prethodno propisane antihiperglikemijske terapije.

Portusana™ (EFLA®308) je aktivna komponenta proizvoda DiabetWell® pripremljen kao suvi ekstrakt biljke Tušt u kapsulama. Među potentnijim sastojcima sadržanim u ekstraktu izdvajaju se  pojedini fruktooligosaharidi i inulin.

Delovanje: Diabetwell kapsula je dokazano kroz više nezavisnih kliničkih studija realizovanih u inostranstvu dok je na Klinici za dijabetes i bolesti metabolizma (KCS) sprovedena studija kliničkog praćenja efikasnosti proizvoda, koja je dala izuzetno dobre rezultate. Dijabetwell kapsule se preporučuju kod:

  • Predijabetesa I Dijabetesa tip2, gde dolazi do smanjenja glukoze za 2-3 jedinice uz terapiju u trajanju od 5 nedelja;
  • Insulinska rezistencija, Dijabetes tip 2 u metaboličkom problemu;
  • Gojaznost, Prekomenrna težina, Dijabetes tip 2;
  • Smanjenje nivoa HbA1C za 0.85% uz terapiju u trajanju od 5 nedelja

 

Šta je dijabetes i koji su tipovi dijabetesa?

Šta je dijabetes i koji su tipovi dijabetesa?

Dijabetes je odgovoran za 6,7 miliona smrti u 2021. godini - na svakih 5 sekundi jedna osoba umre od posledica komplikacija izazvanih dijabetesom. Zato se dijabetes smatra jednim od najvećih globalnih zdravstvenih problema i ekonomskih izazova.  Gojaznost je prvi...

opširnije
admin_user
Author: admin_user