11 razloga da dan započnete ili razmrdate čašom limunade

 1. Limun je voće puno nutrijenata, uključujući vitamin C, vitamine B kompleksa, kalcijum, gvožđe, magnezijum, kalijum i vlakna. Malo je poznata činjenica da imaju više kalijuma nego jabuke ili grožđe!
 2. Vitamin C koji se nalazi u limunu je vrlo važan za pokretanje i poboljšanje imunog sistema, pa se preporučuje dodatan unos vitamina C u vrlo stresnim periodima.
 3. Limun je pun kalijuma, što je vrlo dobro za zdravlje srca, kao i mozga i nervnih funkcija.
 4. Flavonoidi u limunu ne samo da pospešuje zdravu probavu već potpomažu i ublažavanje simptoma varenja kao što su gorušica, podrigivanje i nadimanje.
 5. Konzumacija limuna potpomaže izbacivanje toksina iz tela pojačavanjem funkcije enzima i stimulisanjem rada jetre.
 6. Takođe je vrlo efikasan u umanjenju zububolje i zapaljenja desni.
 7. Antioksidansi koje sadrži limunov sok ne samo da potpomažu umanjenje crvenila, već i uklanjanje bora! Može se koristiti i u tretiranju ožiljaka i staračkih pega kako bi se one učinile manje vidljivim, a uzevši u obzir da limun vrši detoksikaciju krvi, vaša koža će postati blistava.
 8. Limun sadrži pektinska vlakna, koja potpomažu borbu protiv gladi, te su koristan saveznik prilikom držanja dijeta.
 9. Ako pijete limunadu svakog dana, smanjićete nivo kiselina u vašem telu, što sprečava obolevanje od raznih bolesti. Limun uklanja kiseline iz vaših zglobova, koje su jedne od glavnih uzročnika zapallenja.
 10. Sok od limuna daje vašem telu energiju odmah nakon ulaska u digestivni trakt, a takođe potpomaže u smanjenju ankcioznosti i depresije. Naučnici tvrde da čak i sam miris limuna ima veoma umirujući uticaj na nervni sistem.
 11. Topla limunada je efikasn način uništavanja virusnih infekcija. Kako limunov sok u isto vreme i poboljšava naš imuni sistem, bićemo dvostruko efikasni jer ćemo i zaustaviti postojeću ali i sprečiti neku novu infekciju.

Limunada se pije nezaslađena, a ako ne volite previše kiseli ukus, možete da je zasladite SteviaLine stonim zaslađivačem sa 0 kalorija.

Šta je Bourbon Vanilla?

Šta je Bourbon Vanilla?

Vanila je jedan od najvažnijih ukusa prilikom kuvanja, i u pripremi hrane se koriste i semenke vanile i ekstrakt vanije. Kada u prodavnici potražite vanilu, primetićete da postoje nekoliko vrsta. Nekada je u ponudi samo obična vanila, ali postoji i tahićanska,...

opširnije
Kurkuma: sačuvajte vaša sećanja

Kurkuma: sačuvajte vaša sećanja

Kurkuma, jedan od najzdravijih začina na svetu, proizvodi se mlevenjem osušenog korena istoimene biljke Kurkuma longa. Ova drevna super-hrana i glavni sastojak karija koristili su vekovima ajurvedski iscelitelji. Poslednjih decenija, naučna zajednica je počela da se...

opširnije
admin_user
Author: admin_user